Skip to content

TENIS: Andreea Olariu, căpitanul României U12, cea mai bună jucătoare a Europei

andreea olariu tenis romania

Andreea Olariu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a European Summer Cups, campionatul european de tenis pentru sportivii sub 18 ani. România este vicecampioană!

Zecile de echipe naționale care s-au înscris în acest turneu au trebuit să treacă de calificările organizate în patru zone. Primele două națiuni din fiecare zonă s-au calificat la competiția finală care s-a desfășurat în Franța.

Cele opt finaliste U12 de anul acesta au fost: România, Austria, Germania, Slovacia, Croația, Italia, Marea Britanie și Polonia. Între fiecare participante s-au jucat două meciuri de simplu și unul de dublu.

România nu a pierdut niciun meci, cu excepția finalei din 7 august împotriva Slovaciei. Jucătoarele noastre și-au spulberat adversarele din grupă: Germania, Croația și Polonia. Echipa României a fost compusă din timișoreanca Andreea Olariu, Maria Pop și Andreea Kurta, ambele din București.

Andreea Olariu, Maria Pop, Andreea Kurta și Petru Mergheș

Olariu, care este și căpitanul echipei naționale, a primit trofeul Jean-Pierre Stefani pentru cea mai bună jucătoare. Ea este campioană națională la simplu și dublu fete.

Româncele au fost foarte aproape să câștige turneul. În primul meci, Maria Pop a fost învinsă cu 6-4, 6-4, dar balanța s-a echilibrat după ce Andreea Olariu și-a învins adversara cu 7-6, 6-2.

În partida de dublu, România a condus în fiecare set cu 5-2, dar le-a pierdut cu 7-5. Naționala este antrenată de Petru Mergheș de la clubul Sport 4fun din Timișoara unde este legitimată și Olariu.

„Când mă gândesc la ce bază de selecție au țări ca Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, sunt extrem de mulțumit de rezultat, în ciuda faptului că am pierdut dramatic meciul de dublu decisiv din finală”, a scris antrenorul Mergheș.

El a mai adăugat că din postura de antrenor al Andreei Olariu, mezina echipei, nu poate să fie decât onorat, iar titlul obținut îi confirmă valoarea, fiind printre cele mai bune jucătoare din Europa.

Curtea Supremă a decis: Fotbalist de națională, discriminat și hărțuit de ACS Poli Timișoara

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!