Skip to content

Pensii de invaliditate date pe sub mână. Trei medici și un funcționar public, în arest

Mai multe cadre medicale sunt anchetate pentru zeci de infracțiuni de corupție în legătură cu facilitatea menținerii în plată a pensiilor de invaliditate. În activitățile ilegale li s-a alăturat și un funcționar public.

Trei dintre cadrele medicale au scăpat la Parchet doar cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, dar alte trei și funcționarul public vor sta în arest la domiciliu.

Pe de altă parte, procurorii au cerut ca medicii Dinu Onigaș, pneumolog, Dana Maria Ciobanu, cardiolog, ambii de la Spitalul din Sighișoara, județul Mureș, și colegul lor de medicina muncii, Constantin Pamfil, să stea după gratii. Tribunalul Mureș a respins această cerere.

Tineri gardieni din Penitenciarul Arad s-au pensionat dând șpagă la Spitalul Militar

Onigaș este acuzat de luare de mită în formă continuată , complicitate la luare de mită în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată.

Doctorița Ciobanu va răspunde pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual în formă continuată, iar Pamfil, de luare de mită în formă continuată. Tot în arest la domiciliu va sta și Iosif Attila Pal, acuzat de trafic de influență.

La data de 3 iunie 2021, au fost efectuate un număr de 16 percheziții în județele Mureș și Sibiu. Acestea au vizat, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, activitatea infracțională a unor medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Judetene de Pensii Mureș.

Medic de la Casa de Pensii, judecat pentru că lua 20 de șpăgi pe zi

Anchetatorii aveau date că mai multe persoane au primit, direct sau prin intermediari, bani pentru a facilita menținerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente, puțin peste 150.000 euro, aproape 60.000 de lei și 100 dolari, 39 inele, trei brățări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, două broșe, șase pandantive și șapte bănuți din aur.

Judecătorii au interzis medicilor Onigaș, Ciobanu, Pamfil, dar și funcționarului Pal să comunice cu vreuna dintre persoanele cărora, în perioada iunie 2019 – iunie 2021, le-au întocmit documente medicale în vederea obţinerii pensiei.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

Șpăgi la Psihiatrie pentru pensionare pe caz de boală și modificarea gradului de handicap